Svensk husmanskost när den är som bäst. Isterband är en vattendelare. Men för mig är det få saker som slår detta på fingrarna. Tror nog även att stuvad potatis äts väldigt sällan i våra hem, trots att det går så snabbt⚡️, och är så enkelt👍
Original recept från www.instagram.com
March 1, 2024
600 g färsk potatis (skivad om potatisen är stor, annars bara delad på mitten)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 st grönsaksbuljongtärning
1 knippe färsk dill, finhackad
1 knippe färsk timjan, finhackad
1 knippe färsk persilja, finhackad
Salt
Svart- & vitpeppar
Börja med att skala & skiva/dela potatisen.
Hetta upp en stor kastrull eller traktörpanna. Smält smöret & pudra i vetemjölet så smöret tjocknar. Tillsätt mjölken & låt koka upp.
Lägg i grönsaksbuljongtärningen & dijinsenapen. Vispa runt ordentligt.
Lägg nu i potatisen och låt den gå färdigt i stuvningen, på låg värme så det inte bränner fast. Rör försiktigt då & då.
När potatisen är mjuk, vänd ner de finhackade örterna & smaka av med salt & peppar. Servera med nystekta härliga isterband & inlagda rödbetor.