Kofta Masala är en kryddblandning från Afghanistan som finns i de flesta livsmedelsbutiker. Med lite kärlek gör den underverk i din matlagning!
Nov. 23, 2022
1 msk rapsolja
2 msk smör
200 g halloumi, tärnad
2 burkar kikärtor (800g)
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
4 st vitlöksklyftor, hackad
1 st rödlök, skivad
1 st gul lök, skivad
5 dl grädde
1 st citron, saften
1 st tärning grönsaksbuljong
1 st röd spetspaprika, skivad
2 msk kofta masala, kryddblandning
1 msk spiskummin
1 tsk chili flakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk vitlökspulver
2 msk persilja, finhackad
Salt & peppar
Börja med att steka tärnad halloumi i rapsoljan i en stekpanna. Den ska få fin färg runt om. Ställ sedan åt sidan.
Hetta upp en gryta med smör.
Lägg i den skivade löken, hackad vitlök & chili flakes. Låt sautera i någon minut.
Tillsatt samtliga torra kryddor och låt de fräsa med en stund. Tillsätt sedan tomatpuré och lät den också gå med i någon minut.
Lägg nu i kikärtor & spetspaprika. Rör runt några varv.
Nu i med krossade tomater, grädde & grönsaksbuljong. Låt puttra på svag värme tills grytan når önskad konsistens.
Rör ner halloumi & finhackad persilja. Smaka av grytan med citronsaft, salt & peppar!Servera med nykokt jasminris!