Riktigt smarriga mackor ikväll med kantareller vi hade i frysen från i höstas. Hade inget ordentligt bröd hemma, så barnens Skogaholmslimpa fick duga😂🤦♂️ Här kommer receptet på kantarellerna;
Original recept från www.instagram.com
Aug. 25, 2023
3 msk smör
200 g färska kantareller
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 msk kantarellfond
2 msk färsk timjan
1 dl riven parmesan
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Hetta upp en panna och fräs ur vätskan ur kantarellerna. Tillsätt smöret, löken & vitlöken. Stek kantarellerna knapriga och låt löken bli mjuk.
Häll på grädde, dijonsenap & kantarellfond. Låt sjuda ihop ordentligt.
Tillsätt hälften av parmesanen, timjan och smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
Servera på valfritt rostat bröd, med resten av den rivna parmesanen!