Snabbt & enkelt ikväll när vi kom hem från några dagar på vift. Den här måste ni testa. Smaker som passar varandra perfekt!🤩👏
Aug. 12, 2022
Pasta (beräkna på 100g/pers)
1msk olivolja, extra virgin
400g kycklinglårfilé, strimlade
1st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, finhackade
1msk chilipulver
1dl sockerärtor i bitar (valfritt)
10st körsbärstomater, halverade (valfritt)
4dl matlagningsgrädde
1st kycklingbuljongtärning
Pastavatten
2dl finhackad färsk dragon eller 2msk torkad mortlad dragon
3dl riven parmesan
Citronsaft
Salt
Nymalen svart- & vitpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en panna med olivolja och stek kycklingen så den får fin färg. Tillsätt gul lök, vitlök & chilipulver. Stek tills löken är mjuk.
I med (sockerärtor, körsbärstomater), kycklingbuljongtärning, hälften av parmesanen & matlagningsgrädde. Låt koka ihop.
Vänd ner pastan när den är klar, tillsammans med dragonen. Späd med pastavatten om den känns för tjock. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera med färsk dragon & riven parmesan.