Ikväll blev det en #vardagsräddare igen. En riktigt snabb & enkel nudelwok med teriyaki och grönsaker med friterad lax smaksatt med sesamolia & sesamfrön tillsammans med wasabi. Den är supergod och går väldigt fort att göra.
Oct. 24, 2022
1 pkt äggnudlar
2 st vitlöksklyftor
Riven ingefära
1 tsk chili flakes
Sesamolja
Olivolja
200 g wokgrönsaker
12 sugarsnaps
Teriyaki sås
Limejuice
Soya
Koriander
Laxfilé
Wasabi
Koka äggnudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan rikligt i kallt vatten.
Woka sedan 2st pressade vitlöksklyftor 2cm riven ingefära & 1tsk chili flakes i sesamolja + rapsolja & 200g frysta wokgrönsaker & 12-14st sugar snaps. I med teriyakisås, limejuice, soya & finhackad koriander.
Vänd runt kokta äggnudlar & låt sty medans du friterar laxen som ska penslas med sesamolja & wasabi blandat.
Sedan strör du över svarta och vita sesamfrön blandade. Laxen friteras sedan i airfyer på seafood läget som är på 190grader i endast 8 minuter.
Resultatet blir perfekt! & Servera laxen med nudelwoken!