Det finns många varianter, men detta är en av mina favoriter! Den blev till en gång när vi glömt köpa rödlök, och fick göra med gul lök istället- Mums!!! Servera på kex, fröknäcke eller favoriten- Smörstekt toast!
Dec. 3, 2022
1 burk räkor handskalade i lake 570g (varav 280g räko)
2 dl creme fraiche
2 dl hellmans majonäs
2 msk dill (fryst funkar kanon)
0.5 - 1 st gul lök (finhackad)
1 - 2 msk pepparrotsvisp
1 st kokt ägg
Några droppar citron
Citronpeppar
Vitpeppar
Salt
Blanda majonnäs, créme fraiche, pepparrotsvisp, lök, citron & dill i en skål.
Häll av räkorna i en sil, och grovhacka lite mer än hälften av räkorna (resterande låter du vara hela).
Häll i räkorna i röran, tillsätt kryddorna & blanda.
Skala det kokta ägget och dela det med äggdelare (först längst med, vänd sedan ägget & dela tvärs över längderna).
Blanda i ägget- Smaka av, & njut!