Här kommer en sån där snabb vardagsräddare igen. Lax, dill & curry är huvudkomponenterna. Chili för hetta & lime för syra ingår också i den här.
Jan. 16, 2023
4 st laxfiléer, tinade och avtorkade
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 dl dill
2 msk curry
2,5dl créme fraîche
1 dl grädde
2 msk limesaft
1 st salladslök, skivad
1 dl angade grona ärtor
1 st hel chili, skivad (urkärnad om den är stark)
Riven ost
Salt & peppar
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg laxen i en inoljad ugnssäker form. Salta och peppra.
Blanda créme fraîche, grädde, vitlök, curry, lime & dill till en fin sås/kräm. Smaka av med salt och peppar.
Bred såsen/krämen över laxen. Toppa med valfri riven ost. Kör gratängen högt upp i ugnen, ca 15-20 min. Tills osten fått fin färg.
När gratängen är klar, toppa med fina dillkvistar, salladslök, skivad chili & gröna ärtor. Servera med ris eller potatismos.