Ett jÀttegott recept att bjuda pÄ i vÄr och sommar. Att servera i citronskalen gör det extra trevligt. En gammal klassiker i vÄr familj.
June 4, 2023
4 st stora citroner
2 st Àggulor
3 msk citronsaft
2 dl vispgrÀdde
1.5 dl florsocker
1 tsk citronskal
SkÀr av toppen, ca 1/4 pÄ citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked ner i en skÄl. Var försiktig och behÄll skalen.
Vispa ihop Àggulor, florsocker och 2 msk av citronsaften i en annan skÄl. Vispa grÀdden hÄrt och blanda ner i Àggsmeten.
SkÀr citronerna sÄ att de blir plana i Ànden och fyll dem med glassmeten. StÀll dem i en form och hÀll glassen som blir över i en liten skÄl.
Frys alltsammans i minst 4 timmar. Ta fram glassen och lÄt mjukna i rumstemperatur 3/4-1 timme. Skeda glassen som blev över ovanpÄ citronerna. Servera.