Vad sägs till exempel om en krämig lövbiffspasta? Enkelt att laga och VÄLDIGT gott! Självklart är denna utan mjölk och gluten men det går utmärkt att använda vanlig pasta samt mejeriprodukter för den som önskar. Jag hade även i paprika och champinjoner. Mums!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
May 21, 2023
4 portioner pasta (glutenfri)
500 g lövbiff
250 st champinjoner
1 st rödlök
1 st paprika
2 st vitlöksklyftor
4 dl mjölkfri crème fraiche
2 dl mjölkfri grädde
3 msk oxfond
1 dl pastavatten
1 tsk vinäger
1 msk dijonsenap
Persilja
Koka pastan enligt anvisning.
Strimla lövbiffen. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla paprika. Skala vitlök.
Rengör champinjonerna och skär i kvartar. Stek i en stekpanna och låt vattnet i svampen koka bort. Lägg sedan i en klick mjölkfritt smör samt löken och låt fräsa med så den blir mjuk. Tillsätt paprika och vitlök och fräs en minut till innan du har i créme fraiche, grädde, oxfond, pastavatten, vinäger och dijonsenap och låt koka upp. Låt puttra några minuter och under tiden kan du steka köttet.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet snabbt och krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet i grytan och smaka sedan av såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Rör ihop pastan med lövbiffssåsen och servera direkt.