En jättegod paj som passar perfekt på buffén eller till middag. Detta är ett gammalt recept från min familj som vi ofta gjorde när jag själv var barn.
Dec. 13, 2022
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
50 g smör
1.5 msk olja
0.5 dl vatten
250 g hackad grönkål förvälld
3 st ägg
2.5 dl mjölk eller grädde
0.5 tsk riven muskot
1 st vitlöksklyfta
Salt och peppar
50 g riven ost
Näve valnötter
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ihop alla ingredienser till pajdegen och sätt sedan in i ugnen på cirka 10 minuter.
Under tiden börjar du göra fyllningen. Är grönkålen färsk får du först förvälla den genom att lägga bladen i kokhett vatten. Doppa ned dem i kokhett vatten i bara några sekunder. Häll av vattnet i ett durkslag. Hacka sen grönkålen och lägg ihop alla ingredienser till fyllningen.
När pajdegen är klar så lägger du i fyllningen och sedan in i ugnen på cirka 20 minuter. Sen är den klar. Toppa med dina favoritnötter. Njut!