Kyckling och fetaost Àr en hÀrlig kombination, tycker du ocksÄ det, sÄ bara mÄste du prova den hÀr mustiga & smarriga grytan.
Nov. 1, 2022
4 st kycklingfileer, i bitar
2 msk smör
1 st gul lök, skivad
4 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk tomatpuré
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 tsk chili flakes
2 st sötpotatisar, i tÀrningar
4 st morötter, skivade
1 st röd spetspaprika, i bitar
2 dl vitt vin
8 st dl vatten
3 dl grÀdde
3 st dl kycklingbuljongtÀrningar
2 msk limejuice
2 st dl fÀrsk persilja, finhackad
2 msk fÀrsk grÀslök, fint skuren
2.5 st dl créme fraßche eller grÀddfil
1 frp fetaost
Salt & peppar
Hetta upp en gryta med smör. FrÀs gul lök, vitlök& chili flakes mjukt. Ner med de torra kryddorna och frÀs ytterligare ngn minut. Sedan i med tomatpuré och frÀs igen ngn minut.
VÀnd i kycklingen. Höj vÀrmen och lÄt fÄ fÀrg. VÀnd ner resten av grönsakerna. HÀll pÄ vinet och lÄt koka bort.
PÄ med vatten, grÀdde & kycklingbuljongÀrningar. LÄt koka tills grönsakerna Àr mjuka.
Under tiden, blanda créme fraßche, fetaost och 1/2 av persilja och grÀslök till en röra. Smaka av med salt & peppar.
NÀr morötterna Àr mjuka, smaka av grytan med lime, persilja, salt & peppar. Servera grytan med fetaoströran och ett gott bröd.