Idag tänkte jag bjuda på ett enkelt recept på indisk kycklingfärs med kokosmjölk. Garam masala, ingefära och vitlök smaksätter färsen och det blir riktigt gott. Servera gärna med ris och en klick yoghurt.
Aug. 1, 2023
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
Några cm färsk ingefära
4 msk garam masala
800 g kycklingfärs
2 st morötter
400 ml kokosmjölk
5 - 6 st port ris
Yoghurt
Koka riset enligt anvisning.
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Strimla morötterna. Hetta upp olja i en stor gryta och ha i gul lök och fräs den mjuk. Tillsätt sedan vitlök, ingefära och garam masala och låt fräsa ett par minuter till.
Ha sedan i kycklingfärs och krydda med salt och svartpeppar. När färsen fått fin färg kan du tillsätta morötter och kokosmjölk. Låt puttra 5 minuter och saka sedan av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Servera med ris och en klick yoghurt.