Snabb och enkel variant på den här italienska klassikern ikväll. Middagen var klar på 30 minuter
Aug. 1, 2023
100 g valfri pasta/person
2 msk olivolja, extra virgin
1 st lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk chili flakes
2 msk tomatpuré
2 msk kapris
12 st körsbärstomater, halverade
2 msk hummerfond
3 dl grädde
2 dl pastavatten
2 st burkar tonfisk i vatten
2 msk citronjuice
1 dl finhackad, färsk persilja
Salt & peppar, efter smak
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 2 dl av vattnet när pastan är klar.
Börja med att finhacka vitlök & rödlök. Halvera körsbarstomaterna.
Hetta upp en panna med olivoljan & fräs vitlök, chili flakes & rödlök mjuk, ca 10min.
Tillsätt tomatpuré och låt gå med i ytterligare 5min för att få ut beskan och in med sötman i purén.
Tillsätt kapris & körsbärstomaterna. Rör om.
Gå nu i med grädde & hummerfond. Låt sedan såsen koka ihop till önskad konsistens. Späd med pastavatten om den kanns för tjock. Smaka av med salt & peppar.
Vänd ner pasta tillsammans med citronsaft, persilja & tonfisk i såsen. Rör ordentligt så allt blir ordentligt blandat.