Älskar denna klassiker och perfekt i matlådan! 😊 För stora portioner 4 pers, annars räcker det nog till sex personer. Jag föredrar kycklinglårfilé för tycker den blir saftigare, men funkar såklart med all typ av kyckling och även att köpa färdiggrillad för att göra en snabbare variant. Jag snålar inte med nötterna i detta recept 😊
Jan. 7, 2023
800 g kycklinglårfilé
½ tsk salt
1 krm peppar
2 st banan
4 dl matlagningsgrädde
2 dl chilisås (smaka av)
2 dl saltade jordnötter
4 - 6 portioner ris
En grön sallad till
Sätt ugnen på 225°C. Börja koka vatten till riset enligt anvisningen på rispaketet.
Skär kycklingen i strimlor eller håll filéerna hela och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och in i ugnen i cirka 20 minuter. Det måste inte bli helt genomstekt eftersom det ska in i ugnen senare igen men trevligt med lite färg. Går också bra att steka i kycklingen.
Skala och skiva bananen och lägg dem bredvid kycklingen. Jag gillar att skiva bananen på mitten och sen på längden så att man får fyra bitar av en banan.
Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
Lägg på hälften av jordnötterna överst. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strö jordnötterna över kycklingen och servera med riset och gärna sallad till.