Buffalo chicken Wings med blue cheese dip. Finns det något godare än det?? 😋
Jan. 6, 2024
Blue cheese dip:
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
100 g blåmögelost tex kvibille gräddädel
Citronjuice efter smak (men kläm iaf i en halv)
Salt, peppar
Kycklingvingar 900 g
3 msk paprikapulver
2 msk muskovadosocker
2 tsk lökpulver
1.5 tsk salt
1.5 tsk cayennepulver
1 tsk vitlökspulver
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Buffalo wing sås, smör, persilja och citronpeppar
Grönsaker och fler dippsåser till servering
1. Torka av och dela på vingarna (se bild, skinnsidan ner och vass kniv så är det lättare att känna vart ben & brosk är).
2. Lägg i en större skål.
3. Häll över kryddor och blanda väl med kycklingen så att det täcker dem väl.
4. Om du vill krydda extra lägger du över och blandar dem väl i en separat skål med Buffalo sås (se bild- finns tex på @icakvantumkungsbacka)
5. Kör i airfryer på 205 grader i 20 min. Vänd på dem efter halva tiden.
6. Smält lite smör och krydda med citronpeppar.
7. När kycklingen är klara ”tossa”/skaka runt i en skål med smöret.
Servera med ädelostdipp, morötter, gurka och selleri. Våra barn uppskattar även en Ranch-dip.