En rätt som mina barn ofta efterfrågar är broccolisoppa. Jag gör den ofta väldigt enkel med en bas på broccoli, lök och buljong. Denna gång blev det en vegansk broccolisoppa med linser och grön curry. Så den blev lite extra matig och med sting från currypastan. Ska ni göra någon härlig utflykt och vill ha med något värmande att äta? Då är denna soppa perfekt att ta med i termos och ha lite goda toppings i en burk bredvid. Häll upp i tallrik eller kåsa, toppa med det ni önskar och njut av en god lunch på utflykten.
Original recept från sandracallermo.se
Jan. 30, 2022
1 st grönsaksbuljongtärning
1 l vatten
st Tetra kokta linser
1 dl havregrädde
Tomat
Majs
Bönor
1.5 tsk grön currypasta
500 g broccoli
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor gryta och lägg i lök. Låt löken bli mjuk och tillsätt sedan vitlök och currypasta och låt allt fräsa ett par minuter.
Dela ner broccolin i små buketter och hacka stammen och lägg i allt i grytan tillsammans med vatten och grönsaksbuljong. Låt allt koka upp och puttra under lock 10 minuter så broccolin blivit mjuk.
Skölj av linserna och tillsätt i grytan. Låt puttra ett par minuter och mixa sedan soppan slät. Tillsätt grädden och krydda med salt, svartpeppar och pressad citron. Servera soppa med vad du önskar. Jag hade tomat, majs och bönor.