Svårt att komma på middag ikväll? Gör då den här härliga kycklingschnitzeln, som jag serverade med ugnsrostad klyftpotatis, en het paprikasås, smörslungade haricot verts & en god tomatsallad.
Sept. 25, 2022
𝖪𝖸𝖢𝖪𝖫𝖨𝖭𝖦𝖲𝖢𝖧𝖭𝖨𝖳𝖹𝖤𝖫
1 st pkt kyckling, minutfilé från @kronfagel
1 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 st ägg, uppvispade
1 msk citronsaft
2 dl pankoströ
1 dl ströbröd eller pangrattato
1 dl riven kokos
1 st tskchilipulver
50 g smör
2 dl rapsolja till stekning
𝖯𝖠𝖯𝖱𝖨𝖪𝖠𝖲𝖠̊𝖲:
1 msk olivolja
1 st purjolök
3 st spetspaprikor
4 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
3 msk grönsaksfond
4 dl grädde
Salt & peppar efter smak
Finhackad persilja
𝖪𝖸𝖢𝖪𝖫𝖨𝖭𝖦𝖲𝖢𝖧𝖭𝖨𝖳𝖹𝖤𝖫
1. Ta fram 3 stora tallrikar. Blanda, mjöl, salt & peppar i den första. Uppvispat ägg med citronsaft i den andra & panko, ströbröd, kokos & chili i den tredje.
2. Vänd nu kycklingen i tallrikarna i tur och ordning. Den sista ska det bli mycket på varje bit.
3. Hetta upp en panna till medelvärme med matfettet. Stek kycklingen gyllene på båda sidor. (Du kan med fördel lägga ut kycklingbitarna på smörpapper på plåt i ugnen på 50 grader för att hålla dom varma.
𝖯𝖠𝖯𝖱𝖨𝖪𝖠𝖲𝖠̊𝖲:
1. Rensa och skiva spetspaprikan grovt. Finhacka röd chili & vitlök.
2. Fräs vitlök, röd chili & vitlök i olivolja i ca 5 min.
3. Tillsätt grönsaksfond & matlagningsgrädde. Låt koka ihop så paprikan mjuknar & såsen får en krämig konsistens.
4. Häll över såsen i en matberedaren och kör den hyfsat slät. Tillsätt en näve finhackad persilja.