Ca 30 minuter

𝗙𝗥𝗔𝗦𝗜𝗚 𝗞𝗬𝗖𝗞𝗟𝗜𝗡𝗚𝗦𝗖𝗛𝗡𝗜𝗧𝗭𝗘𝗟 𝗠𝗘𝗗 𝗞𝗟𝗬𝗙𝗧𝗣𝗢𝗧𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗢𝗖𝗛 𝗛𝗘𝗧 𝗣𝗔𝗣𝗥𝗜𝗞𝗔𝗦𝗔̊𝗦

Svårt att komma på middag ikväll? Gör då den här härliga kycklingschnitzeln, som jag serverade med ugnsrostad klyftpotatis, en het paprikasås, smörslungade haricot verts & en god tomatsallad.

𝗠𝗮𝘁𝘀 𝗪𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗻

Sept. 25, 2022

Ingredienser

𝖪𝖸𝖢𝖪𝖫𝖨𝖭𝖦𝖲𝖢𝖧𝖭𝖨𝖳𝖹𝖤𝖫

1 st pkt kyckling, minutfilé från @kronfagel

1 dl mjöl

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

2 st ägg, uppvispade

1 msk citronsaft

2 dl pankoströ

1 dl ströbröd eller pangrattato

1 dl riven kokos

1 st tskchilipulver

50 g smör

2 dl rapsolja till stekning

𝖯𝖠𝖯𝖱𝖨𝖪𝖠𝖲𝖠̊𝖲:

1 msk olivolja

1 st purjolök

3 st spetspaprikor

4 st vitlöksklyftor

1 st röd chili

3 msk grönsaksfond

4 dl grädde

Salt & peppar efter smak

Finhackad persilja

Gör så här

𝖪𝖸𝖢𝖪𝖫𝖨𝖭𝖦𝖲𝖢𝖧𝖭𝖨𝖳𝖹𝖤𝖫

1. Ta fram 3 stora tallrikar. Blanda, mjöl, salt & peppar i den första. Uppvispat ägg med citronsaft i den andra & panko, ströbröd, kokos & chili i den tredje.

2. Vänd nu kycklingen i tallrikarna i tur och ordning. Den sista ska det bli mycket på varje bit.

3. Hetta upp en panna till medelvärme med matfettet. Stek kycklingen gyllene på båda sidor. (Du kan med fördel lägga ut kycklingbitarna på smörpapper på plåt i ugnen på 50 grader för att hålla dom varma.

𝖯𝖠𝖯𝖱𝖨𝖪𝖠𝖲𝖠̊𝖲:

1. Rensa och skiva spetspaprikan grovt. Finhacka röd chili & vitlök.

2. Fräs vitlök, röd chili & vitlök i olivolja i ca 5 min.

3. Tillsätt grönsaksfond & matlagningsgrädde. Låt koka ihop så paprikan mjuknar & såsen får en krämig konsistens.

4. Häll över såsen i en matberedaren och kör den hyfsat slät. Tillsätt en näve finhackad persilja.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.