Hej pĂ„ er! HĂ€r har ni ett superenkelt recept pĂ„ det latinamerikanska brödet Arepa⥠Fylld med parmesan och mozzarella, med en tomatsalsa till och nĂ„gra klickar cremefraiche. Passar perfekt till frukost, lunch, eller varför inte middag med lite goda tillbehör? Detta recept ger 6st bröd och lagas pĂ„ nolltid. Ingen jĂ€sning. Ingen ugnâĄ
Feb. 19, 2023
3 dl masa harina (p.a.n majsmjöl)
1 tsk salt
3.25 dl vatten
1 st mozzarella
0.5 - 1 dl parmesan
2 st tomater
0.5 st rödlök
2 st smÄ pimiento de padron
2 st torkad chili
0.5 st lime (saften)
1 - 1.5 krm socker
50 g smör
3 - 4 st vitlöksklyftor
1 msk persilja (fryst eller fÀrsk)
NÄgra klickar cremefraiche
Svartpeppar
1 tsk olivolja
Rapsolja till stekning
TÀrna tomater, rödlök samt padron i smÄ bitar.
Blanda grönsakerna tillsammans med lime, nÄgon nypa salt, socker och svartpeppar efter smak. Du kan mixa detta i en lökhackare eller liknande eller bara blanda ihop. LÄt dra i kylen.
Degen: Blanda ihop mjöl, salt och vatten. KnÄda i ca 3 minuter tills degen gÄr ihop. Degen kan vara lite klibbig, men ska ÀndÄ gÄ och hantera utan problem.
Platta till bröden och forma lite som skÄlar. Fyll med parmesan samt mozzarella (överfyll inte). Forma till bollar och sen platta till. LÀgg under plastfolie tills smöret Àr klart.
Smöret: SmÀlt smöret i en kastrull (bryn inte smöret!) och tillsÀtt pressad/riven vitlök samt persilja.
Stek bröden i en stekpanna pÄ medelhög vÀrme I ca 4 minuter pÄ varje sida i lite rapsolja.
Servera varma med nypenslat vitlökssmör, tomatsalsan och nÄgra klickar cremefraiche.
Njut!