Detta är scones utan mjölk och gluten och de blev väldigt goda. Jag älskar att äta mina scones med smör, lagrad ost och gärna någon krispig grönsak. Och sen såklart med färskost och marmelad. Mums!
Original recept från sandracallermo.se
Feb. 26, 2022
6 dl glutenfri mjölmix
2 dl glutenfria havregryn
1 dl bovetemjöl
1.5 msk bakpulver
1.5 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
4 dl havremjölk
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda mjölmix med havregryn, bovetemjöl, bakpulver och salt.
Skär margarinet i kuber och blanda ner i de torra ingredienserna. Nyp ihop med fingrarna tills det blir en småsmulig massa.
Tillsätt havremjölk och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda sedan i ugnen ca 12 minuter.