Barnen önskade hamburgare ikväll, så då blev det de. I briochebröd med cheddarost, dijonmajonnäs, bacondressing, karamelliserad lök, picklad rödlök och rostad lök. Detta blev en av mina godaste burgare någonsin🤩👏
Original recept från www.instagram.com av null
March 8, 2024
500 g nötfärs eller nymalen högrevsfärs.
2 msk flingsalt
2 msk nymalen svartpeppar
2 msk worcestersås
1 dl gul lök, finhackad
2 msk senap
Blanda samman alla ingredienser till en luftig färs.
Rulla färsen till 4-6st jämnstora bollar. (Det går naturligtvis att direkt forma färsen till jämnstora hamburgare och sedan steka på)
Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olja. Lägg i bollarna med ganska stort mellanrum. Brukar få plats med 3st bollar per lagg.
Nu är det optimala att ha ett ”smash-verktyg” till hands, men funkar lika bra med en billigare hamburgerpress som jag har. Rakt uppifrån, pressa ner bollarna i pannan så de blir runda burgare, lägg då på senap och den gula löken, innan du vänder och steker hårt på andra sidan. Lägg på din favoritost när du stekt ena sidan klar och låt den smälta lite med hjälp av värmen från pannan.
Servera burgarna med bröd & dina favorittillbehör!