Snabb och enkel wok ikväll. Det här är riktigt smarrigt🤩👏!
Original recept från www.instagram.com av @m_ace_ing_kitchen
June 1, 2023
500 g kycklingfärs
Äggnudlar för 4 personer
2 msk rapsolja
1 msk sesamolja
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk ingefära, riven
1 tsk chili flakes
1 st rödlök, skivad
200 g frysta wokgrönsaker
1 st röd paprika, strimlad
1 dl kinesisk soya
1 msk oystersås
2 msk limejuice
2 msk flytande honung
1 dl koriander, finhackad
Salt & peppar
Färsk koriander
Salta jordnötter
Koka äggnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en wokpanna/djup stekpanna med sesamolja & rapsolja. Fräs kycklingfärsen på hög värme så det får fin färg och vätskan försvinner. Tillsätt rödlök, vitlök, ingefära & chili flakes. Stek dem mjuka mjuka.
Tillsätt de frysta wokgrönsakerna och den röda paprikan. Låt dem få lite färg. Sedan i med kinesisk soya, oystersås, limejuice & honung. Låt koka ihop och bli riktigt kletigt. Red av med maizenamjöl om såsen inte tjocknar ordentligt.
Vänd i nudlar tillsammans med koriander. Smaka av med salt och peppar.
Servera woken tillsammans med färsk koriander & salta jordnötter.