MUMS när det verkligen är mums på riktigt! Kärleksmums fylld med mjölkchoklad, så MUMSIGT!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 14, 2023
200 g smör
4 dl vetemjöl
2 - 4 msk kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 st ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk
50 g marabou choklad
100 g smör
50 g marabou choklad
2 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
1 dl kakao
0.5 dl kallt kaffe
Kokos
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 30 bitar).
Smält smöret och rör i marabou chokladen och låt smälta, häll sedan i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp (ca 5 min). Sikta i mjölblandningen och tillsätt mjölkblandningen Rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en form och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Känn med provstickan att kakan är torr. Låt kakan svalna.
Smält smöret.
Rör ihop florsocker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt smör och kaffe och blanda till en slät frosting.
Bred frostingen på kakan och strö på kokos. Låt frostingen stelna innan den skärs i bitar.