Herregud så himla gott det är med hemma gjord saft! Så svårt är det absolut inte att göra själv! Verkligen värt det 👍 Har du testat någon gång?!
Original recept från www.instagram.com
July 24, 2023
2 l (1 kg vinbär)
5 dl vatten
6 - 7 dl socker (500-600 g socker till varje liter avrunnen saft)
1 krm natriumbensoat (till varje liter)
Skölj bären, häll bären i en stor gryta och häll på vatten tills dom täcks precis. Låt koka tills bären är krossade el i 10 minuter.
Använd en silduk och en hink och häll sedan på bären i den och låt dom stå och rinna av (tog kanske en timme)
Mätt saften och häll den avrunna saften tillbaka i grytan och tillsätt socker låt de koka till sockret har smält.
Tillsätt natriumbensoat i lite saft först och rör sedan ner de i saften och låt koka någon minut.
Häll upp saften på väl, rengjorda och varma flaskor och sätt på korken.