Ok, nu har jag fått till mitt allra bästa granolarecept. Och självklart vill jag dela med mig av detta som ger dig en riktig knaprig och gyllene god sådan som du kan njuta av till frukost, mellanmål eller kvällsmys.
Dec. 28, 2023
9 dl havregryn
3 dl nötter/frön (jag körde solrosfrön, hackade mandel och valnötter)
1 krm salt
1.5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0.5 tsk vaniljpulver @khoisangourmet
Blanda sedan i:
1 dl smält kokosolja eller rapsolja
1 dl sirap/honung
(du behöver även 1,5 dl torkad frukt när allt svalnat och stelnat)
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda de torra ingredienserna väl
Blanda sedan i olja och sirap
Blanda väl och häll ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt eller en större form. Packa ihop ordentligt, tryck med en träsked tex. Det är värt att lägga lite extra kärlek på det här steget.
Baka 12 min, ta ut och tryck/packa ihop lite till.
Baka 12 min till. Tryck ner lite lätt och låt att svalna några timmar. Bryt sedan granolan i bitar, toppa med torkad frukt och gärna lite rostad kokos. Häll över i burkar.