Nu ska ni få ett recept på väldigt goda våfflor (10 st) som är fria från ägg, mjölk och gluten. Vissa recept är lite kluriga att få till med familjens alla allergier men detta blev riktigt gott. Såhär kommer ett recept på veganska våfflor som dessutom är glutenfria! När du ska undvika både gluten och mjölk är det viktigt att kolla av den glutenfria mjölmixen då vissa innehåller mjölkpulver. Jag brukar använda Lailas som är mjölkfri och glutenfri. När vi äter våfflor hela familjen så brukar Noel vilja ha vaniljkvarg och gärna färska bär. Mila äter mestadels naturella våfflor, ibland några bär till. jag och David föredrar att ha mer salta toppings och favoriten är créme fraiche, rom och rödlök. Helt plötsligt känns våfflan lyxig och en riktigt smarrig middag istället för allt det söta. Sen avslutar jag gärna med en våffla med söta toppings, som en efterrätt. Då brukar jag välja något av följande: - Banan, vaniljkvarg och jordnötssmör - Turkisk yoghurt, honung och bär - Glass och valfri sylt (gärna osötad)
Original recept från sandracallermo.se
Feb. 22, 2022
5 dl glutenfri mjölmix
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl vatten
2 dl vegansk grädde
50 g mjölkfritt margarin
Smält margarinet och ställ det åt sidan och låt svalna. Ta fram en bunke och blanda ihop mjölmix, salt och bakpulver.
Tillsätt vatten, vegansk grädde och det smälta margarinet. Vispa till en klumpfri smet och låt stå några minuter.
Smörj våffeljärnet med margarin och grädda våfflorna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler.