Snabb men lite lyxig pasta till söndagsmiddag. Den här måste ni bara testa!
Oct. 4, 2022
300 g valfri pasta
2 msk smör
500 g fläskfile, strimlad
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk chilipulver
1 msk torkad timjan
1 msk paprikapulver
1 msk paprikapuré
400 g burk champinjoner
2 st grön paprika, strimlad
5 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 st köttbuljongtärning
2 st dl färsk dragon, finhackad
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Riven grana padano
1. Koka pastan enligt anvisningarna pà förpackningen.
Salta vattnet väl!
2. Hetta upp en djup panna med smöret och stek fläskfilén tills den får fin färg. Ställ fläskfilén sedan åt sidan.
3. I samma panna, stek gul lök & vitlök mjukt. Tillsätt de torra kryddorna och stek i 1 min. Tillsätt paprikapurén och stek ytterligare någon minut.
4. Vänd ner champinjoner och grön paprika, innan du slår på matlagningsgrädde, dijonsenap, honung & köttbuljongstärningen. Lat småkoka till önskvärd konsistens.
5. Vänd ner färsk dragon och smaka av med vitvinsvinäger, salt & peppar.
6. Slå av pastan, spar 2 dl av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen. Späd med pastavatten om såsen känns för tjock.
7. Servera med rikligt av riven grana padano.