Letar du efter en snabb rätt som passar perfekt i matlådan och som dessutom är enkel att göra. Testa då denna one pot gratängen med kyckling, risnudlar, wokgrönsaker och röd curry! 💛
Nov. 1, 2022
4 kycklingfiléer
Smör att steka i
Salt och peppar
6 risnudlar (portionsbitar)
500 g frysta wokgrönsaker ”thai style” (låt tina en stund innan)
500 ml kokosmjölk
4 - 5 tsk röd currypasta
8 dl hett vatten
Salladslök
Torkad persilja
Sweet chilisås
Sätt ugnen på 175°C varmluft
Skär kycklingen i större strimlor. Bryn i smör på hög värme i en stekpanna till fin färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Lägg risnudlarna i botten på en ugnsform. Häll på wokgrönsakerna. Lägg kycklingen överst.
Blanda kokosmjölk och currypastan. Häll blandningen samt vattnet över alla kycklingstrimlor i formen.
Gratinera ca 25 minuter.
Om så önskas kan man hacka salladslök att strö över samt torkad persilja och ringla över lite sweet chilisås!