Någon mer än jag som ÄLSKAR BRÖD?? Glutenfritt. Matigt. Saftigt. Enkelt. 🥖
Original recept från www.holisticjonna.se
Jan. 20, 2023
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hela hasselnötter
1 st 1/2 dl linfrön
4 st 1/2 havregryn
0.5 dl psylliumfrön
2 msk chiafrön
2 tsk havssalt
0.5 dl olivolja
4 st 1/2- 5 dl vatten
1 dl sesamfrön
Sätt ugnen på 160 grader. Rosta solroskärnor, pumpakärnor och hasselnötter i ca 10 minuter.
Höj ugnen till 200 grader. Blanda allt samman utom sesamfröna. Degen ska vara ganska tjock och när du bearbetat färdigt degen, häll upp den i en form med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön.
Grädda i ca 50 min tills sesamfröna fått en fina gyllenbrun färg.