Denna magiska pannacotta är väldigt enkel att göra, smakar fantastiskt och passar utmärkt efter en utsökt huvudrätt eller varför inte bara som mys i soffan på helgen 💚
Nov. 5, 2022
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker (dan sukker)
0.5 tsk vaniljpulver
1 burk konserverade päronhalvor
4 st dumle
Flingsalt
Pannacottan; Blanda ingredienserna ner i en kastrull. Värm upp blandningen tills de kokar i ca 45 sekunder. Ta av från plattan och häll snarast upp i fina värmetåliga glas. Ställ i kylen och låt de kallna och sätta till sig i ca 3 h, gärna över natten.
Päronen; Skär päronhalvorna i mindre kuber och ställ åt sidan. (Dröjer det till servering kan du invänta detta steg till strax före servering)
Dumlechipsen; Värm upp ugnen till 200°C. Lägg ut dina dumle på en plåt med bakplåtspapper. Låt smälta ut till chips i ugnen ca 4-5 minuter. Håll koll. Strö sedan över lite flingsalt på varje dumle. Låt kallna.
Vid servering; Lägg på dina päronbitar på pannacottan. Tryck försiktigt ner ett chips på högkant i varje glas. Njut!