Kycklingbowl med jordnötsdressing

Ibland när jag gör bowls så blir jag lite extra nöjd. och då är det ju inte mer än rätt att jag delar receptet med er! Den här bowlen blev en magisk kombination av kryddighet, protein, krispighet och krämighet. Och dressingen till denna kycklingbowl blev maaaagiskt god! Jordnötssmör tillsammans med pressad lime, tamarisoja och gochujang. MUMS! Kycklingen smaksatte jag snabbt med tamarisoja och ingefära och allt gifte sig superbra ihop. Jag kan varmt rekommendera att ha quinoa i bowls. Det är väldigt gott och dessutom är det glutenfritt och ger en extra proteinboost till din bowl. Jag brukar koka en omgång på söndagen som jag kan ha i kylen under veckan och går snabbt att värma upp till bowls eller rester som saknar tillbehör. Och att ha jordnötssmör i dressingen var ett kanondrag! Nötighet, krämighet och sälta.

Sandra Callermo

April 23, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.