Finns mängder av varianter på denna italienska klassiker. Ikväll körde jag med kapris, körsbärstomater & persilja🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 19, 2023
70 g valfri pasta/person
2 msk olivolja, extra virgin
2 st burkar tonfisk i vatten
1 st röd lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackad
2 msk fänkålsfrön
1 msk chilipulver
1 msk tomatpuré
2 msk citronjuice
250 g körsbärstomater
3 msk persilja, finhackad
2 msk kapris, finhackad
1 msk hummerfond
3 dl matlagningsgrädde
2 dl pastavatten
Salt & peppar efter smak
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 2dl av vattnet när pastan är klar.
Börja med att finhacka vitlök, rödlök & kapris. Halvera körsbärstomaterna.
Hetta upp en panna med olivoljan & fräs vitlök, rödlök, kapris, fänkålsfrön & chilipulver mjukt, ca 10min.
Tillsätt tomatpuré och låt gå med i ytterligare 5min för att få ut beskan och in med sötman i purén.
Tillsätt kapris & de halverade körsbärstomaterna. Rör om.
Gå nu i med matlagningsgrädde, citronjuice & hummerfond. Låt sedan såsen koka ihop till önskad konsistens. Späd med pastavatten och smaka av med salt & peppar.
Vänd ner pastan tillsammans med persilja & tonfisken i såsen. Rör ordentligt så allt blir ordentligt blandat.
Servera!