Det var länge sen jag gjorde tomatsoppa men nu blev jag påmind om hur gott det är. Jag valda att ha lök, vitlök och morötter i som jag mixade och sen tog jag i kokta linser som fick vara hela. Man kan såklart även mixa linserna, det beror på om man vill ha soppan slät eller inte. Jag valde att göra min soppa på krossade tomater men självklart kan du göra den på bara färska eller köra hälften/hälften. Denna blev väldig smakrik och det blir ju väldigt snabblagat när man använder krossade tomater. Denna middag lagar du på 20 minuter. Så smidig vardagsmiddag!
May 29, 2022
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 stor morot
2 burkar krossade tomater
5 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
1 msk torkad oregano
0.5 msk paprikapulver
1 dl havrefraiche
1 frp kokta linser
Champinjoner
Havrefraiche
Skala och hacka lök och vitlök. Riv moroten.
Hetta upp olja i en stor gryta och ha i löken. Låt den bli mjuk och tillsätt sedan vitlök, oregano och paprikapulver. Tillsätt sedan morötter och fräs en minut till innan du tillsätter krossade tomater, vatten och äppelcidervinäger. Låt koka upp och puttra under lock 5-10 minuter.
Under tiden kan du dela ner champinjonerna och steka de i smör/margarin. Krydda med salt och svartpeppar. Ställ sedan åt sidan. Mixa sedan slät med stavmixer. Tillsätt havrefraichen och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll i linserna och låt de bli varma. Servera soppan med champinjoner.