Rostad blomkål! 🌶️🔥 Denna skulle nog funka lika bra på grillen, men jag bakade blomkålen i ugnen. Man ska ta ut den precis innan den blivit helt bakad så det finns lite textur kvar, då är den som bäst! 👌🏼 Och såserna: spicy honungsglaze och hasselnötskräm. Blev inte en tråkig kombo! 😋 Serverades med stekt alspånsrökt tofu på sidan. Väldigt gott! 💚💚
Original recept från www.instagram.com
July 15, 2023
1 st blomkålshuvud
0.5 dl glutenfritt ströbröd
2 msk näringsjäst
1 tsk paprika
0.5 tsk lökpulver
0.5 tsk vitlökspulver
3 msk majonäs
Olivolja
1 tsk salt
Färsk gräslök
3 msk flytande honung
1 msk chiliolja
Salt
1.5 dl hasselnötter
1 dl havremjölk
0.5 dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 msk misopasta
Salt
Rosta hasselnötterna i en torr panna tills dom ”poppar” och skalet börjar lossna. Låt svalna.
Häll över alla ingredienser till hasselnötssåen i en liten mixer och kör till en fin smet. Smaka av med salt och citron.
Sätt ugnen på 230 grader grill.
Ta en djup skål och blanda ihop ströbröd, näringsjäst, paprika, lökpulver, vitlökspulver och salt.
Skär blomkålen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut majonäsen jämt över bitarna och strö över kryddblandningen.
Ringla lite olivolja över och stoppa in i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min tills dom får en fin färg på ytan.
Blanda honung, chiliolja och en nypa salt i en skål.
Skär tofun i mindre bitar och stek i lite olja så de får färg runt om.
Lägg upp blomkålen på flata tallrikar, toppa med båda såserna och klippt gräslök uppepå.
Servera med tofu på sidan.