Jag vet att gratänger är populärt. Och jag kan förstå det då det är något tillfredställande att ha allt i en form. Det känns smidigt och det blir ofta väldigt gott då allt blandas på ett härligt och gojsigt sätt 😉 Och idag blir det en krämig kasslergratäng med potatis där jag smaksatt såsen med curry och lite tomatpuré. Väldigt enkelt att göra och så gott! Denna är mjölkfri och därför har jag använt växtbaserad grädde samt vegansk ost men självklart går det lika bra med vanliga mejeriprodukter. Denna blir som en potatisgratäng men där broccoli och kassler redan är i så allt i ett. Hoppas du vill testa denna 🙂
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
May 19, 2023
1.2 kg potatis
300 g broccoli
1 st gul lök
600 g kassler
7 dl mjölkfri matlagningsgrädde
2 msk gul curry
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
175 g vegansk riven ost
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen tunt.
Dela ner broccolin i små buketter och hacka stammen.
Skala och hacka löken.
Skär kasslern i tärningar.
Ta fram en ugnssäker form och ha lite margarin i botten.
Varva sedan potatis, broccoli, lök och kassler.
Ha i grädde, curry, tomatpuré och pressad vitlök i en bunke.
Vispa ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
Häll blandningen i formen och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen ca 45 minuter, håll koll under tiden och lägg på aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.
Låt gärna stå 15 minuter innan servering.