Påsken närmars igen med stormsteg och i helgen fick jag feeling och gjorde en len och ljuvligt god påskpannacotta. Det är en vaniljpannacotta med lite citronskal ioch så toppas den med en klick lemoncurd och lite rivet limeskal. Snyggt, enkelt och väldigt gott
Original recept från sandracallermo.se
April 3, 2023
5 dl sojagrädde
0.5 dl strösocker
3 - 4 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
4 st gelatinblad
Skal från 0,5 citron
Lemoncurd
Lime
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde, socker, vaniljsocker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda några minuter. Dra av från värmen och låt svalna något.
Krama sedan ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen tillsammans med skal från citronen. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Ta fram pannacottan och lägg på en rejäl klick lemoncurd och riv över lite limeskal.