2 bakpotatis
1 röd paprika
2 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 valfri färs
1 msk rapsolja
400 g passerade tomater
6 dl vatten
150 g majs
1 - 2 msk balsamvinäger
1 grönsaksbuljong
1.5 msk paprikapulver, gärna en rökt
1 tsk sambal oelek
2 tsk torkad oregano
Grekisk yoghurt till servering
Chiliflakes
Skala & skär potatis, paprika & morötter i mindre bitar, hacka lök och fnhacka vitlök (eller pressa sen om du är lat som jag)
Stek färsen i olja tills det är genomstekt, tillsätt alla grönsaker, kryddor, sambal och buljong. Stek vidare 2-3 min
Häll över tomater + vatten, tillsätt majs och vinäger. Låt sjuda under lock ca 20 min eller tills potatis & morötter är mjuka.
Smaka av med salt & peppar
Servera med en klick grekisk yoghurt