Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst. Alla har vi våra hemligheter på hur vi gör pannbiffar.
Oct. 19, 2022
500g nöt- eller fläskfärs (du kan även köra hälften av varie om du vill)
1 st gul lök
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
2 - 3 msk grädde
1 st ägg
1 msk ströbröd
1 tsk paprikapulver
1 tsk dijonsenap
1 knippe persilja salt & peppar
Fördela färsen i matberedaren. Finhacka persilja gul lök & chili, pressa i vitlöken& tillsatt sedan övriga ingredienser.
Kör ihop till en hanterbar smet. Tillsätt mer grädde om den känns förr torr, eller mer ströbröd om den känns för kladdig. Smaka av färsen med salt & peppar.
Forma färsbiffar, ca 70-90g/st.
Stek dem sedan på båda sidor i rikligt med smör tills de blir gyllenbruna, ca 3-4 min på vardera sida.
Låt vila i 10min innan du serverar med klassiska tillbehör så som potatis eller potatismos, stek lök, lingon, gräddsås & picklad gurka!