Frikadeller är köttbullar som kokas i sås istället för att stekas. Dessa smarriga frikadeller får sin goda smak av cheddar och citron. Alla smakerna från frikadellerna stannar kvar i såsen vilket gör den riktigt mustig. Servera med pasta, ris eller couscous. Fantastiskt gott!
Original recept från www.arla.se
Jan. 13, 2024
0.5 dl arla köket® vispgrädde
2 msk ströbröd
1 st ägg
500 g nötfärs
1 st citron, finrivet skal
1 msk torkad oregano
150 g kvibille® riven ost cheddar
1 tsk salt
4 dl tomatsås arabiata
1 dl vatten
2 dl arla köket® vispgrädde
Pasta, ris eller couscous
Blanda grädde, ströbröd och ägg i en bunke. Låt svälla 2-3 min.
Blanda ner färs, citronskal, oregano, ost och salt. Rulla färsen till ca 24 bollar.
Värm upp tomatsås, vatten och grädde i en rymlig stekapanna. Lägg i frikadellerna och låt sjuda ca 10 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då.
Servera frikadellerna med pasta, ris eller couscous