Jag tänkte inleda veckan att bjuda på denna klassiker – korvstroganoff med ris. Jag gjorde denna mjölkfri och det blev ingen större skillnad mot att använda vanlig grädde. Så enkelt och gott!
Oct. 11, 2022
6 st port ris
800 g falukorv
1 - 2 st gula lökar
3 - 4 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 frp krossade tomater (500 ml)
1 dl mjölkfri grädde
Koka riset enligt anvisning. Ta bort skalet på falukorven och skär den i skivor och sen strimlor. Skala och hacka löken. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs löken så det blir mjuk.
Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och låt steka en minut. Ha sedan i korven och låt fräsa några minuter under omrörning. Tillsätt krossade tomater och grädde och låt koka upp. Låt puttra under lock 10 minuter.
Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Servera med ris.