Här hemma är ett vanligt middagsönskemål tacos men enligt barnen kan det serveras ungefär varannan dag. Och då vill man ju gärna variera sig.
Sept. 27, 2022
125 g mjölkfritt smör
3 dl mjölmix
3 dl mandelmjöl
1 msk kallt vatten
0.5 tsk salt
700 st nötfärs
1 st gul lök
400 ml krossade tomater
2 st påsar tacokrydda
1 st paprika
2.5 dl mjölkfri grädde
200 g riven ost
1 st tomat
Tärna ner det kalla smöret i en bunke och ha i mjölmix, mandelmjöl och salt och rör ihop till en deg, gärna med händerna. Ta i lite vatten så degen får bra konsistens.
Tryck ut degen i en smord pajform och tryck upp degen även på kanterna. Nagga med en gaffel och ställ i kylen 30 min. Under tiden kan du göra fyllningen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet 7 minuter.
Skala och hacka lök och stek den mjuk. Tillsätt färsen och bryn så den får fin färg. Ha sedan i tacokrydda och låt fräsa ihop innan du tillsätter krossade tomater. Kärna ur paprikan och hacka och tillsätt i färsen.
Häll såsen i pajskalet och lägg på skivad tomat och sedan grädden. Toppa med ost och grädda i ugnen ca 20-25 min.