Här kommer recept på en jättegod renskavsgryta med kött från Reko ren. Så bra kött som ger en tydlig smak av vilt. Rekommenderas. Här kan ni köpa renkött: https://rekoren.com/
Oct. 14, 2023
500 g renskav
200 g kantareller
2 msk svart vinbärsgelé
4 dl creme fraiche
Salt
Peppar
0.5 st purjolök, finskuren
1 tsk soya
1 - 2 msk kantsrellfond
800 g möjlig potatis
Gelé
Stek kantarellerna så du slipper vätskan. Lägg över i en gryta. Stek sen renskavsköttet i smör, lite i taget. Salta och peppra och lägg över i grytan. Stek till sist den finhackade purjolöken lite lätt och lägg i grytan.
Skala och koka potatis i saltat vatten som tillbehör.
Sätt grytan på medelvärme och häll l creme fraiche, vinbärsgelé och kantarellfonden. Smaka av med salt och peppar.
Ta den kokta potatisen och pressa den i en potatispress. Renskaven blir så god till pressad potatis och så kan du ha lite gelé till också. Önskar er en god middag med härliga vilda smaker!