Long time no kladdkaka, here we go. đđ« Som vanligt anvĂ€nder jag mig av Icas grundrecept pĂ„ âkladdig kladdkakaâ. đ„°
Original recept frÄn instagram.com
May 28, 2023
Smör och kokosflingor att smöra/bröa formen med
100 g smör
2 st Àgg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Milka choklad
Hallon
Mynta
Ătbara blommor
SÀtt ugnen pÄ 200°C.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spÀnn fast ett bakplÄtspapper pÄ botten.
SmÀlt smöret, lÄt svalna nÄgot.
Vispa ihop Àgg och socker (AnvÀnd inte en elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i Àggblandningnen.
TillsÀtt det smÀlta smöret och blanda försiktigt ihop till en jÀmn smet och hÀll sedan över smeten i formen. PÄ med chokladbitar av Milka.
GrĂ€dda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (Ăka eller minska tiden vid behov beroende pĂ„ hur kladdig du vill ha den).
Ta ut kladdkakan och lÄt svalna.
Garnera kakan om du vill! Jag garnerade med fÀrska hallon, Àtbara blommor och mynta!