Detta Ă€r bland det svenskaste som finns. Renskav Ă€r tunt skivat och fryst renkött. HĂ€r Ă€r min variant pĂ„ kulturarvetđ€©đ
Nov. 5, 2023
400 renskav
Smör+rapsolja till stekning
4 schalottenlökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
200 skogssvamp (eller champinjoner i skivor)
5 krossade enbÀr
1 torkad timjan
1 vitt torrt vin
4 vispgrÀdde
2 viltfond
2 svart vinbÀrsgelé
1 soya
1 fÀrsk persilja, finhackad
Peppar frÄn kvarn
Salt
Bryn smöret i en stekpanna. LÀgg i renskavet, halvt tinat, och sÀra pÄ köttet sÄ att det blir jÀmnt brynt. StÀll sedan Ät sidan.
I samma panna. HÀll i rapsolja. LÀgg i löken och svampen, salta och peppra och fortsÀtt att steka en stund. Stek tills all vÀtska reducerat bort frÄn svampen. I med en klick smör och fortsÀtt steka.
VÀnd ner renskaven & vinet. LÄt vinet reducera bort nÀstan helt.
TillsÀtt viltfond, soya, enbÀr, timjan, gelé och grÀdde och lÄt smÄputtra cirka 5 minuter. Smaka av.
Strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad.