Vi alla vill ha kärlek och vi alla vill ju ha något mumsigt att smaska på, så se detta som ett tecken på att det är dags att baka kärleksmums! 🤎
Nov. 19, 2022
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 msk kakao
4 st lättvispade ägg
300 g smält smör
3 dl hett vatten
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
4 msk starkt varmt kaffe
1 dl (ca) kokosflingor eller strössel
Sätt ugnen på 175°C varmluft. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. (Vill du ha en högre kaka rekommenderar jag en mindre form/ plåt men då kan gräddningstiden variera)
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt äggen och smöret under omrörning. Rör ner vattnet.
Häll smeten i ugnsplåten. Grädda ca 15- 17 minuter. Låt kallna under bakduk.
Blanda florsocker, kakao, vaniljsocker, smält smör och de varma kaffet i en skål till en jämn glasyr. Häll ut glasyren jämt på kakan och strö över kokosflingor. Låt stå någon timme i kylskåp.
Skär kakan i rutor och servera eller frys in.