Den här superenkla och smarriga kycklinggrytan åt vi igår kväll!🤩👏 Med inspiration från @jamesmartinchef i sitt program ”James Martin’s French Adventure”, som går på @godare. Det tar bara 30 min eller tills basmatiriset är klart;
July 10, 2022
50g smör
2st kycklingfiléer, skivade
10st färska champinjoner, i kvartar
1st röd paprika, strimlad
3st schalottenlökar, finhackade
4st vitlöksklyftor, finhackade
1dl vitt torrt vin
2st kycklingbuljongtärningar
3dl matlagningsgrädde
3 rågade msk créme fraîche
1 rågad msk dijonsenap
2msk torkad dragon
1dl färsk persilja, finhackad
Citronsaft
Salt
Peppar
1. Börja med att fräsa kycklingen i smöret så den får fin färg. 2. Tillsätt schalottenlök & vitlök. Stek glansigt. 3. Vänd ner champinjonerna och den röda paprikan. 4. Tillsätt vitt vin, matlagningsgrädde, créme fraîche, kycklingbuljongtärningarna, dragon & dijonsenap. Rör ihop. Låt koka ihop till en krämig gryta. 5. Vänd ner persiljan & smaka av med citronsaft, salt & peppar. 6. Servera med basmatiris eller krutonger och en sallad.