Ikväll gjorde jag den här enkla kebabgrytan. Brukar göra den rätt ofta här hemma. Den är enkel och går fort att slänga ihop. Passar lika bra till ris som till pommes frites!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 17, 2024
4 st skivade vitlöksklyftor
1 st skivad gul lök
1 tsk chili flakes
2 msk garam masala
2 msk paprikapulver
1 msk gurkmeja
1 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 st fpk kebab från @schysst_kak
400 g passerade tomater
2 - 3 dl grädde
600 - 700 g pommes frites
3 dl créme fraîche
1 dl majonnäs
2 st pressade vitlöksklyftor
Lite salt och peppar
Citron
Finhackad persilja
Soya
Salt
Peppar
Börja med att hetta upp en djup panna/gryta med 3msk smör. Fräs 4st skivade vitlöksklyftor och 1st skivad gul lök med 1tsk chili flakes i ca 10 min så löken blir riktigt mjuk och glansig.
Tillsätt 2msk garam masala, 2msk paprikapulver, 1msk gurkmeja & 1msk spiskummin. Låt fräsa 1 min. Tillsätt sedan 2msk tomatpuré som du låter fräsa med under omrörning i 1 min.
Nu i med 1 fpk kebab från @schysst_kak och vänd runt den med grönsakerna. På med 400g passerade tomater, (skölj ur fpk med vatten så du får med allt). I med 2-3dl grädde och rör runt. Låt koka ihop.
Medans kebaben blir klar friterar du 600-700gram pommes frites eller kokar ris, gör en god sallad & blanda 3dl créme fraîche med 1dl majonnäs, 2st pressade vitlöksklyftor, lite salt och peppar.
När pommes frites eller riset är klara smaka upp kebaben med citron, finhackad persilja, soya, salt & peppar. Servera direkt.
Supersnabbt och enkelt!