Ca 45 minuter

๐—ญ๐—จ๐—–๐—–๐—›๐—œ๐—ก๐—œ- ๐—ข๐—–๐—› ๐— ๐—ข๐—ฅ๐—ข๐—ง๐—ฆ๐—•๐—œ๐—™๐—™๐—”๐—ฅ ๐–ฌ๐–พ๐–ฝ ๐—…๐—ƒ๐—Ž๐—†๐—†๐–พ๐—‡ ๐–ผ๐—ˆ๐—Ž๐—Œ๐–ผ๐—ˆ๐—Ž๐—Œ๐—Œ๐–บ๐—…๐—…๐–บ๐–ฝ ๐—ˆ๐–ผ๐— ๐—…๐—‚๐—†๐–พ- ๐—ˆ๐–ผ๐— ๐—†๐—’๐—‡๐—๐–บ๐—’๐—ˆ๐—€๐—๐—Ž๐—‹๐—

Fรคrgglatt och trevligt. Smaksรคtter man vegetarisk mat ordentligt รคr det mรฅnga gรฅnger godare รคn animalisk. Som dessa matiga och smarriga biffarna, tillsammans med yoghurten och couscoussalladen blir det kanon๐Ÿคฉ๐Ÿ‘

๐— ๐—ฎ๐˜๐˜€ ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

Feb. 9, 2024

Ingredienser

๐˜ก๐˜œ๐˜Š๐˜Š๐˜๐˜๐˜•๐˜- ๐˜–๐˜Š๐˜ ๐˜”๐˜–๐˜™๐˜–๐˜›๐˜š๐˜‰๐˜๐˜๐˜๐˜ˆ๐˜™:

2 st zucchini, grovrivna

4 st morรถtter, grovrivna

3 st vitlรถksklyftor, rivna

2 st รคgg

3 msk persilja, hackad

3 msk koriander, hackad

3 msk mynta, hackad

1 tsk chilipulver

2 msk citronsaft

2 dl vetemjรถl

๐˜“๐˜‘๐˜œ๐˜”๐˜”๐˜Œ๐˜• ๐˜Š๐˜–๐˜œ๐˜š๐˜Š๐˜–๐˜œ๐˜š๐˜š๐˜ˆ๐˜“๐˜“๐˜ˆ๐˜‹:

2 dl couscous

2 msk sesamolja

2 msk citronsaft

0.5 st rรถdlรถk

10 cm purjolรถk, tรคrnad

250 g svarta bรถnor

1 dl grรถna รคrtor

1 dl majs

10 cm morot, tรคrnad

10 cm gurka, tรคrnad

150 g kรถrsbรคrstomater, klyftade

1 dl bladselleri, tรคrnad

1 dl persilja, finhackad

1 dl granatรคpplekรคrnor

Salt & peppar

๐˜“๐˜๐˜”๐˜Œ- ๐˜–๐˜Š๐˜ ๐˜”๐˜ ๐˜•๐˜›๐˜ˆ๐˜ ๐˜–๐˜Ž๐˜๐˜œ๐˜™๐˜›

3 msk matyoghurt

1 msk majonnรคs

2 msk torkad mynta

1 msk limejuice

Salt

Peppar

Gรถr sรฅ hรคr

๐˜ก๐˜œ๐˜Š๐˜Š๐˜๐˜๐˜•๐˜- ๐˜–๐˜Š๐˜ ๐˜”๐˜–๐˜™๐˜–๐˜›๐˜š๐˜‰๐˜๐˜๐˜๐˜ˆ๐˜™:

1. Riv zucchini och grovt med ett rivjรคrn. Lรคgg i ett durkslag, strรถ รถver salt och rรถr om. Lรฅt zucchinin stรฅ 15 min och krama sedan ut sรฅ mycket vรคtska som mรถjligt.

2. Blanda zucchini och morot med resten av ingredienserna.

3. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till smรฅ biffar. Stek till fin stekyta, 2โ€“3 min per sida. Det blir 12โ€“16 stycken.

๐˜“๐˜‘๐˜œ๐˜”๐˜”๐˜Œ๐˜• ๐˜Š๐˜–๐˜œ๐˜š๐˜Š๐˜–๐˜œ๐˜š๐˜š๐˜ˆ๐˜“๐˜“๐˜ˆ๐˜‹:

1. Koka couscous enligt anvisningarna pรฅ fรถrpackningen.

2. Tillsรคtt sesamolja & citronjuice. Blanda vรคl.

3. Rรถr fรถrsiktigt ner รถvriga grรถnsaker i salladen. Smaka av med salt & peppar.

4. Toppa salladen med granatรคppelkรคrnor.

๐˜“๐˜๐˜”๐˜Œ- ๐˜–๐˜Š๐˜ ๐˜”๐˜ ๐˜•๐˜›๐˜ˆ๐˜ ๐˜–๐˜Ž๐˜๐˜œ๐˜™๐˜›

Blanda samman alla ingredienserna till yoghurten och lรฅt stรฅ 30 minuter innan servering.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sรฅ kan du samla alla dina recept pรฅ en plats fรถr att gรถra det lรคttare att planera, handla och laga din mat.