Spenatsoppa är supergott och min variant superenkel & billig. Jag använder fryst hackad spenat. Dessutom helt vegetarisk.
March 5, 2024
400 g fryst hackad spenat
5 dl vatten
2 st tärningar grönsaksbuljong
3 dl grädde
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 tsk chilipulver
4 st ägg
1 tsk riven muskotnöt
2 msk citronsaft
2 msk olivolja, extra virgin
Flingsalt & nymalen svart- & vitpeppar
1. Tina spenaten i ett durkslag. Koka äggen i ungefär 6min.
2. Finhacka gul lök & vitlök. Hetta upp en stor kastrull/gryta med olivolja. Fräs löken mjuk.
3. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar, spenaten & chilipulver. Låt puttra i 15 min.
4. Tillsätt grädde och låt sjuda i ytterligare 10min.
5. Smaka av med citronsaft, muskotnöt, salt & peppar.
6. Servera soppan med halverade ägg & ett ostgratinerat bröd.