Karré är gott och till ett bra pris. Man kan variera smakerna och här gör jag på kanel och honung. Till det ugnsstekt potatis och morötter och en madeirasås.
Sept. 9, 2022
1 kg hel fläskkarré
1 msk salt
1 msk kanel
1 msk honung
1 kg potatis
200 - 300 g morötter
Buljongen från köttet
1 st köttbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1.5 msk madeiravin
2 krm svartpeppar
Salt, smaka av
Sätt ugnen på 200 grader. Salta steken runt om och fördela honungen runt om. Krydda hela med kanel och peppar. Sätt den i mitten av ugnen, ca 40 min. Det ska bli cirka 70 grader på stektermometern. Ta ut och snitta upp köttet i antal skivor ni vill ha och salta och krydda skivorna med kanel. Häll av köttsaften i såsgrytan.
Värm upp buljongen och lägg i buljongtärningen. Blanda mjöl och vatten till en redning och skaka den i shaker. Häll i den småputtrande buljongen så det tjocknar. Späd med grädden och madeiravinet. Gör runt och smaka av.
Klyv potatis och morötter i klyftor och stek dom i smör i ugnen. Servera med en grönsallad!