Pastarullar av färska lasagneplattor, fyllda med köttfärssås, gratinerade med béchamelsås och toppad med mozzarellaost. Detta passar alla i familjen, lovar!
Nov. 2, 2023
1 st liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör/rapsolja
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater 400 g @muttinordics
3 msk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
1 msk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1.5 msk kalvfond
Salt, svartpeppar
Nypa socker
Béchamelsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 - 2 dl riven lagrad ost, 31%
Salt, svartpeppar
150 g mozzarellaost
200 g färska lasagneplattor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i smör. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
2. Tillsätt tomatpuré och oregano, låt fräsa med några min. Tillsätt vinäger, krossade tomater, fond och sambal oelek. Salta och peppra. Runda av med lite socker. Låt puttra samman ca 10 minuter.
3. Smält smöret till såsen i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka 3–5 minuter tills den tjocknat. Tillsätt osten, salta och peppra.
4. Lägg ut lasagneplattorna plant och lägg en sträng med fyllning längs ena sidan. Rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsform. Täck med köttfärssåsen som blir över.
5. Häll såsen över och toppa med riven mozzarella. Gratinera i mitten av ugnen 20–25 minuter.
Garnera ev med färska örter och servera med god sallad.